CAUSA SOLIDÀRIA

La XII Cursa solidària Ciutat d’Esplugues destinarà els diners recollits de les inscripcions al programa HOSPITAL AMIC de LA CASA DE SOFIA, un nou centre d’atenció integral als infants amb malalties cròniques complexes i malalties avançades que l’Hospital Sant Joan de Déu va posar en marxa a finals del 2021 a Esplugues de Llobregat.

LA CASA DE SOFIA

La Casa de Sofia és un centre assistencial pioner a Espanya que dona una atenció integral als infants amb malalties cròniques complexes i malalties avançades que necessiten unes cures que no poden rebre a casa, però que no requereixen l’alta especialització d’un hospital.
Situat a Esplugues de Llobregat, a prop de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, el centre ofereix a aquests infants un entorn segur i amable on professionals experts els dispensen aquestes cures i capaciten a les famílies i les empoderen per quan arribi el moment de tornar a casa. Aquest dispositiu està promogut pel CatSalut, i el Pla director sociosanitari, i desenvolupat per Sant Joan de Déu en col·laboració amb l’Hospital Vall d’Hebron i el Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí.

EL PROGRAMA “HOSPITAL AMIC”

El programa Hospital Amic, que ja porta molt anys desenvolupant-se a l’Hospital Sant Joan de Déu, també es trasllada i s’adapta a  les necessitats de les famílies de la Casa de Sofia. Aquest programa d’humanització té com a principals objectius pal·liar l’impacte negatiu i les conseqüències emocionals de la malaltia i millorar la qualitat de vida dels pacients i les seves famílies durant l’ingrés. Es tracta d’un programa no concertat amb la Sanitat Publica, finançat amb donacions privades, que vol tranquil·litzar, confortar, acompanyar, alegrar, connectar, a traves d’activitats com la musicoteràpia, els pallassos d’hospital, les intervencions assistides amb gossos….