Prop de 800 persones van córrer pels petits valents

L’11a Cursa Solidària va recaptar prop de 5.500 €, que serviran per finançar activitats del programa Hospital Amic a la Casa de Sofia de l’Hospital Sant Joan de Déu

Esplugues va viure aquest 14 de maig la gran festa anual de l’esport i la solidaritat que representa la Cursa Solidària Ciutat d’Esplugues, organitzada per l’Ajuntament i l’Hospital Sant Joan de Déu. Prop de 800 persones hi van prendre part en les diferents distàncies d’aquesta onzena edició, amb l’objectiu no tant d’arribar primer sinó de col·laborar, amb el preu de la inscripció, en una causa solidària.

La quantitat recaptada, que va ser de 5.476 euros, es destinarà a finançar activitats del programa Hospital Amic a la Casa de Sofia, un centre d’atenció a infants amb malaltia minoritària i cronicitat complexa ubicat a Esplugues i gestionat per Sant Joan de Déu. D’aquí ve el lema de la Cursa: córrer pels petis valents.

La prova gran, de 10 km (dues voltes a un circuit que passava per La Plana, on hi havia sortida i arribada, Can Vidalet i Can Clota), va ser guanyada per Eric Monasterio (34 minuts i 3 segons) en categoria masculina i Paula Batlle (41:15) en la femenina.

Als 5 km –la prova que va tenir més participació– van guanyar Víctor Aguilera i Lina Escura. Els mes ràpids de la Cursa de Promoció (1.900 metres) –per a infants nascuts entre el 2007 i el 2012– van ser Héctor Millán i Sofía Hernández, i els de la Minicursa (1.050 m) –per a nascuts entre el 2013 i el 2016–, Leo García i Ivet Ávila.